Ανακοινώσεις

1 Οκτωβρίου 2020

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του “BLUECOAST”, ανακοινώνει ότι η Έκθεση Ψηφιακής Φωτογραφίας “Γαλάζιος Πολιτισμός” είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://blueculturehub.nmp-zak.org. Η πρωτοβουλία διοργάνωσης της έκθεσης έλαβε χώρα στο πλαίσιο του έργου «Κλιματικά-Έξυπνες παράκτιες πρακτικές για τη Γαλάζια Διακυβέρνηση» -BLUECOAST, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020». Πληροφορίες για το έργο θα βρείτε στο http://bluecoast-cbc.eu/.

Το θέμα της έκθεσης είναι ο «Γαλάζιος Πολιτισμός» της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Αλβανίας εστιάζοντας στη Ζάκυνθο και τη Χιμάρα. Οι δύο χώρες γεφυρώθηκαν με την ευκαιρία αυτής της μοναδικής έκθεσης αφιερωμένης στην ομορφιά και το μυστήριο της θαλάσσιας ζωής, την παράκτια και νησιωτική κληρονομιά, την προώθηση της αρχέγονης σύνδεσης του ανθρώπου με τη θάλασσα.

Οι συμμετοχές περιλαμβάνουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό από ευαισθητοποιημένους πολίτες και διακεκριμένους ερευνητές σημαντικών φορέων όπως: το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, το Σύλλογο Ελλήνων Ωκεανογράφων, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Club UNESCO Ζακύνθου, το Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς Ζακύνθου, το UNDP Albania, η Biopolitics International Organisation, το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης AVANTGARDE, ο Δήμος Χιμάρας, η ΜΚΟ Flag Pine, η Ερμής productions, η Himara Seas The Day, η Περιφερειακή Διοίκηση Προστατευόμενων περιοχών της Περιφέρειας Vlora και η Regional Directorate of Cultural Heritage Vlore.

Σε συνέχεια της Ψηφιακής Έκθεσης Φωτογραφίας, θα πραγματοποιηθεί η διάθεση 800 έντυπων αντιγράφων μέρους των εκθεμάτων και η μόνιμη έκθεσή τους σε δημόσιους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας στην Ελλάδα και την Αλβανία. Το ψηφιακό άλμπουμ φωτογραφιών της έκθεσης θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://blueculturehub.nmp-zak.org


31 Αυγούστου 2020

 


20 Ιουνίου 2020

Στα πλαίσια του έργου «Climate-Smart Coastal Practices for Blue governance” – BLUECOAST, του προγράμματος Interreg IPA CBC “Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020”, με συνεργαζόμενους φορείς:
– Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου (συντονιστής)
– Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου
– Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας
– Αλβανική Εθνική Αρχή για τις Ακτές
– Δήμος Χιμάρας
– Ιόνιο Πανεπιστήμιο

πραγματοποιείται το δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα «Κλιματική Αλλαγή και Γαλάζια Ανάπτυξη».

Εγγραφές: 18 Ιουνίου – 6 Ιουλίου 2020
Διάρκεια: 6 Ιουλίου – 30 Αυγούστου 2020

Το πρόγραμμα εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους η κλιματική αλλαγή απειλεί τις θάλασσες και τους ωκεανούς μας και παρουσιάζει λύσεις και προτάσεις για να επιτευχθεί μια καινοτόμος και βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία. Παρουσιάζονται επίσης διεθνείς καλές πρακτικές και παραδείγματα για την ορθή διαχείριση των θαλάσσιων πόρων και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Αφίσα του προγράμματος: ελληνικάenglish

Μπορείτε να κυκλοφορήσετε την πρόσκληση όπου θεωρείται ότι μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και την εξέλιξή του:
Website: bluecoast-cbc.eu   |   email: info_bluecoast@ionio.gr    |
Facebook: https://www.facebook.com/BlueCoast-Interreg-748519055512197/


26 Μαΐου 2020

Special Issue από το περιοδικό Water (I.F. 2.524) με τίτλο “Coastal and Continental Shelf Dynamics in a Changing Climate“.
Editors του ειδικού τεύχους είναι: Καθηγητής Πούλος Σεραφείμ, Δρ. Καψιμάλης Βασίλειος και Δρ. Παναγιωτόπουλος Ιωάννης.

Deadline για abstracts: 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Deadline για κείμενο: 21 Μαρτίου 2021.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.